„Fericirea lor e fericirea noastră.” La Soroca a avut loc acțiunea de caritate „Dăruiește cu căldură”

    
    Duminică, 13 februarie 2022, în fața fostului cinematograf ,,Dacia,” din mun. Soroca, a fost organizată acțiunea de caritate ,,Dăruiește cu căldură”, la care au participat circa 50 de familii din oraș și raion. Scopul acțiunii a fost de a dărui hăinuțe, încălțăminte, jucării, cărți, accesorii care odată cu creșterea copiilor, nu mai sunt folosite, dar sunt încă în stare bună.

REPORTERI: Alexia Cemurtan și Cătălin Tcaciuc 

 Centrul de Creație a Copiilor și Adolescenților „Speranța”
Cercul de Jurnalism  

    Reporterii Cercului de Jurnalism i-au întrebat pe tinerii și voluntarii implicați în acțiunea de caritate, despre organizare, scop, sentimentele şi atmosfera prezentă la acest eveniment, și au primit răspunsuri binevoitoare.
   -  ,,Evenimentul de astăzi este unul extraordinar, suntem onorați ca voluntari să participăm și să dăm o mână de ajutor pentru cei ce au mai puțin ca alții. Ne face mereu plăcere să vedem fețele fericite ale oamenilor ce nu au avut posibilitatea să aibă o viață atât de conturată cum o au alții.”
  -  „Atmosfera de astăzi este una foarte delicată, ce ne încălzește sufletește, chiar dacă e frig. Sper că i-am făcut pe copiii foarte fericiți, deoarece fericirea lor, e fericirea noastră.”
-        De unde a venit inițiativa?
     Doamna Gîscă Liliana- Preşedinta Consiliului Raional al Părinţilor:
- ,,Inițiativa este o continuitate a acțiunilor pe care noi, Comitetul de părinți, le-am planificat de la începutul anului, dar, totodată, pe parcurs din propunerile unor părinți, sau consecință a lucrurilor pe care le vedem în societate, încercam să le perfecționăm.”
-        Ne putem aștepta și la alte ediții ale acestei acțiuni? Se vor extinde și în alte raioane?
-   ,,Noi nu mai auzisem de un act asemănător celui pe care l-am organizat noi astăzi, dar, desigur că pe parcurs ne planificăm mai multe acțiuni de acest gen, chiar vreau să menționez că înaintea sărbătorilor Pascale va fi repetată această experiență.” a afirmat doamna Liliana.

-      Care a fost contribuția Direcţiei Învățământ?
    Muşenco Angela - Şefă a Direcției Învățământ Soroca:
-    „Ideea a venit de la părinți, mai precis de la o mămică din satul Nimereuca. Noi am identificat spațiul, am făcut demers către autorități ca să permită organizarea, am făcut chestionare să vedem dacă ideea o să prindă viață, adică să vedem dacă sunt părinți care ar accepta să ofere hăinuțe şi să primească. Ne-am dat seama că sunt mulţi părinţi care vor să dea o viață nouă unor haine şi încălţăminte, mai departe totul a fost organizat de Consiliul Raional al Părinţilor.”
    Doamna Dorina Zabolotnîi - Coordonatoare a Consiliului Raional al Părinților a relatat cine sunt beneficiarii acestei acțiuni de caritate:
-  „Beneficiari sunt copii cu vârste de la un anișor, din raionul Soroca. A fost dat anunțul pe internet, au fost informați preşedinţii comitetelor de părinţi din instituţii, care au invitat familiile beneficiarilor să vină şi să îşi aleagă hăinuţe. Din moment ce părinții s-au mobilizat, au adunat haine indiferent de vârstă, din acest motiv era important ca hainele sa fie îngrijite, dăruite din suflet.”
 -  Ce părere aveți despre evenimentul de astăzi?, am întrebat o doamnă, membră a Consiliului de Părinți.
-  Campania este foarte binevenită, pentru că mereu trebuie să fin toleranți cu toții, promovând valorile unei societăți bine fortificate. Suntem foarte mulțumiți de această campanie, deoarece văzând cum copiii pleacă bucuroși cu hăinuțe şi dulciuri, ne dorim şi mai mult să ajutăm.”, 
    
    La final de eveniment, doamna Liliana Gîscă a îndemnat ca orice cetățean care dorește să facă lucruri bune, să se implice sau să se alăture la asemenea acțiuni, și să se adreseze, să colaboreze.
    Acțiunea de caritate ,,Dăruiește cu căldura”  a fost organizata de Consiliul raional al Părinților în colaborare cu Direcția de Învățământ. Pe lângă haine și încălțăminte, reprezentanții Consiliului raional al Părinților au oferit tuturor copiilor prezenți dulciuri, fructe, mere coapte, iar pentru cei, care au degerat nițel și ceai fierbinte.
 

Comentarii

Trimiteți un comentariu