Împreună în lumea lor

 Istoria unei dragoste adevărate
    
 Istoria unei dragoste adevărate 
Concurs raional online „Tânărul reporter”  
Zabolotnîi Victoria, 14 ani, IPLT "Petru Rareș", or. Soroca
Cercul de Jurnalism, CCCA „Speranța” 
    „Când vine vorba de dragoste, mereu mă gândesc că nimic nu e mai puternic decât sentimentul de a iubi. Sentimentul de a iubi pe cine alegi tu să iubești. Acel sentiment ce îți creează confort, dar poate și să te sfâșie și să îți creeze răni în suflet. Dragostea e cel mai frumos și magic lucru pe care îl avem. Dragostea există în familie, între rude, între copii, tot felul de ființe și chiar și într-un vis. Dragostea dintre două persoane poate fi atât de pasională și puternică, încât nu poate fi învinsă niciodată. La fel ca farmecul dragostei bunicilor mei, cea care încă există și este una veșnică.
    Toată povestea a început pe data de 1 mai 1968, o dată specifică și specială pentru bunicii mei. În acea zi, era organizat un concert pe o luncă dintre satele Chiurt și Stolniceni, unde s-au întâlnit cei doi tineri îndrăgostiți. Acolo unde s-au întâmplat lucruri memorabile și de neuitat.
    Bunica stătea într-o parte, așteptând pe cineva să o invite la dans, la fel ca în basme. În fața ei a apărut un băiat zvelt și frumos, care a cucerit-o de la prima vedere. Aveau ambii aceeași vârstă, deci ea știa că e un început al unei legături frumoase. Au stat împreună toată seara, dansând în centru, în fața tuturor, fiind prinși în atmosfera romantică.
    De fiecare dată când avea loc vreo discotecă sau petrecere, ei erau mereu acolo,
împreună în lumea lor, atrași unul de celălalt.
      La 22 mai, bunicul era mobilizat în armată, în timp ce bunica era studentă la Institutul „Ion Creangă” din Chișinău. Își trimiteau scrisori mereu și chiar dacă erau despărțiți câțiva ani din cauza examenelor bunicii, relația încă era la fel pasională ca la început, ambii ducându-și dorul unul pentru celălalt. 
    Cu timpul, scrisorile nu mai erau o prioritate, deoarece obiectivul principal al bunicii erau examenele, care au fost date cu succes, iar tinerii tot nu aveau timp să mențină conexiunea. În timpul acesta, bunica lucra la Dubăsari. Și-a luat concediu și a primit o vacanță în munții Elbrus pentru 3 săptămâni. În timp ce ea își petrecea timpul acolo, bunicul a decis să facă marele pas chiar de ziua bunicii.
    Pe 12 august, în ziua întoarcerii bunicii din concediu, la casa părinților ei, s-a întâmplat ceva ce ai putea numi o „minune”. Surpriza neașteptată fiind cererea în căsătorie, și promisiunea unei iubiri fără margini.
    Acești doi îndrăgostiți care au avut un trecut frumos, trăiesc împreună de 49 de ani, având 3 copii cu studii și succese, și fiind fericiți și mulțumiți, fiindcă sunt
perfecți unul pentru celălalt. Curând, vor avea și ei nunta lor “de aur”, 50 de ani împreună care i-au trăit ca într-o poveste. 
    De la o prințesă ce-și aștepta cu drag pe prințul ei, la „vor trăi fericiți până la adânci bătrâneți”.”
    Zabolotnîi Victoria, 14 ani, IPLT "Petru Rareș", or. Soroca

    Distribuie, dacă ți-a plăcut această istorie și participă la concursul raional „Tânărul reporter”, dacă cunoști alte istorii frumoase de dragoste! Rezultatul concursului va fi anunțat în ziua de Dragobete. 




Comentarii

Trimiteți un comentariu