Împreună mereu

 



 Istoria unei dragoste adevărate 
Concurs raional online „Tânărul reporter”  
Realizat: Iavorschii Adriana,14 ani
IP Gimnaziul Voloave
Satul Voloave, raionul Soroca
Cercul de Jurnalism, CCCA „Speranța” 

    ,,Dragostea adevărată este un sentiment pe care cu toții vrem să-l simțim, dar este dovedit că doar o mică parte din oameni au norocul să-l întâlnească și doar o singură dată în viață,”.
    Totul a început cu 15 ani în urmă la data de 6 septembrie 2006, povestesc părinții mei. Tatăl meu, Andrian, absolvise Școala Profesională din Cuhurești, raionul Florești, specialitatea ,,Silvicultor” în anul 2004, pe când mama mea, Natalia, abia intrase să studieze la Colegiul Pedagogic ,,M. Eminescu” din orașul Soroca, la specialitatea ,,Instruire muzicală”.
    Era o fată simplă din Nordul Moldovei, dar care avea visuri frumoase, să devină profesoară de educație muzicală. Locuia la cămin, împreună cu colegele ei, iar în timpul liber, uneori făcea plimbări.
    Într-o zi de duminică, în parcul ,,Grigore Vieru” l-a întâlnit pe tatăl meu, un băiat de statură mijlocie, cu ochii verzi. Îl vedea pentru prima oară, dar avea senzația că îl cunoaște de mai multă vreme, așa cum pot simți doar sufletele pereche. Iată că el s-a pomenit în fața ei cu un zâmbet ascuns, iar ea sfioasă, și-a lăsat privirea în jos, după care au făcut cunoștință.
    A fost cea mai memorabilă zi din viața lor, ziua în care pentru ambii a fost una plină de speranțe și emoții de neuitat. Au aflat mai multe lucruri unul despre altul. Atunci dragostea lor a dat în floare. 
    „Au fost ani frumoși, povestesc părinții mei, cei mai fericiți ani, cu primele bucurii, dezamăgiri și decizii de a porni totul de la capăt.
    Peste 4 ani, mama absolvește colegiul și se căsătorește cu tatăl meu în satul Voloave, raionul Soroca, unde se angajează la IP Gimnaziul Voloave, profesoară de Educație muzicală, după care urmează studii superioare la UPS ,,Ion Creangă”, specialitatea ,,Istorie și Geografie”, din or. Chișinău.
    În anul 2008 am apărut pe lume eu, Adriana, un copil mult dorit de părinții mei. Copilăria mea este una fericită alături de părinții mei grijulii și iubitori.
    Mama și tata rămân a fi cea mai frumoasă și luminoasă pagină din viața mea. Munca, bunătatea, credința, onoarea fiind valorile care îi înfrumusețează.
    Dragostea adevărată învinge orice obstacol, deci haideți să cedăm în fața dragostei, de asta s-au convins părinții mei. Astăzi împreună suntem o familie fericită și împlinită.
 Iavorschii Adriana,14 ani, IP Gimnaziul Voloave, Satul Voloave, raionul Soroca

Distribuie, dacă ți-a plăcut această istorie și participă la concursul raional „Tânărul reporter”, dacă cunoști alte istorii frumoase de dragoste! Rezultatul concursului va fi anunțat în ziua de Dragobete.



Comentarii

Trimiteți un comentariu