Plăcintele cu gust de dragoste

 

 Istoria unei dragoste adevărate 
Concurs raional online „Tânărul reporter”  
Gațcan Ștefan, elev la IPLT "Ion Creangă", or. Soroca
Cercul de Jurnalism, CCCA „Speranța” 

    Doi tineri s-au întâlnit într-o seară de luni într-o cafenea.
Băiatul era de fire foarte vorbăreț, isteț și glumeț. Fata era mai liniștită și retrasă, dar au simțit că împreună sunt ca un univers întreg. 
   În acea cafenea au discutat de toate, și-au povestit fiecare despre viața personală, studii, planuri de viitor, de parcă ar fi vrut într-o clipă să devină prieteni pentru toată viață. Era o energie deosebită care izvora din comunicarea lor.
După câteva ore, care au trecut parcă neobservate, au hotărât să continue seara romantică, servind o cupă de șampanie la înălțime. Care o fi fost motivul? Poate acea bucurie neînțeleasă, acel sentiment greu de descris, care înalță oamenii?
    Șampanie, ciocolate și plăcintele cu cartofi, ca să nu-i apuce foamea, cumpărate  de la un magazin. Ar fi preferat ambii niște plăcinte cu brânză, dar nu erau și nici nu mai conta. 
    Au mers la Lumânarea Recunoștinței, pe culmile Sorocii. Au servit șampania admirând orașul de la înălțime. Între cer și pământ, sentimentul iubirii îi ținea pe îndrăgostiți ca într-un zbor ce nu poate să se oprească. 
    Pornindu-se de la Lumânare spre casă, domnișoarei parcă i s-a făcut foame și ceru plăcinta. Flăcăul glumeț, ca să facă seara mai romantica și mai veselă, întrebă domnișoara, de care plăcintă dorește? Ea, știind că la magazin li s-a vândut doar plăcinte cu cartofi, dar dorind să continue gluma flăcăului, i-a spus:
- Vreau o plăcintă cu varză.
Unde băiatul zise:
- Plăcintele sunt la mine în buzunar. Ia una. Dacă e cu cartofi, nu ne mai vedem, dar dacă e cu varză, te măriți cu mine!
    Domnișoara îi verifică buzunarul și scoase o plăcintă. Interesul creștea! A gustat din acea plăcinta... era cu varză! De unde a apărut? Minune mare, adică fata trebuia să se mărite cu băiatul. Și din acea seară au fost împreună zi de zi.
    Au făcut o nuntă frumoasă, veselă și binevoită de toți. Sunt o familie fericită și împlinită până în ziua de azi!  Aceștia sunt părinții mei.
    Gațcan Ștefan, elev la IPLT "Ion Creangă", or. Soroca

Distribuie, dacă ți-a plăcut această istorie și participă la concursul raional „Tânărul reporter”, dacă cunoști alte istorii frumoase de dragoste! Rezultatul concursului va fi anunțat în ziua de Dragobete. 



Comentarii

Trimiteți un comentariu