Arina Serbov: „Un bun organizator trebuie să fie o persoană de încredere”


    

Interviu realizat de Cătălin Tcaciuc
Cercul de Jurnalism Soroca Young Reporters

CCCA „Speranța”

    Serbov Arina este o elevă de 16 ani din raionul Anenii Noi, satul Varnița, care este pasionată de organizarea diferitor activități pentru tineri.
- Arina, spune-ne ceva despre tine.
-"Eu sunt Președintele Consiliului de Elevi din IPLT ,,Varnița". Mă inspiră lumea independentă, cei care au obținut ceva în viața. Totodată părinții sunt un exemplu pentru mine, eu îi respect mult pe ei, fiind persoanele care mă motivează zi de zi. 

Mă îndrept spre o viață mai independentă și liberă, visez să călătoresc cât mai mult..."


- Am înțeles că îți place să organizezi activități școlare, serate etc. De ce, ce îţi place cel mai mult la jobul acesta, întâlnirea cu oamenii, dezvoltarea continuă, dinamismul şi creativitatea, scopul educațional în sine?

-"Îmi place să organizez activități, să am grijă de desfășurarea pregătirilor. Sunt persoana care deleagă însărcinări altora, dar totodată cele mai mari responsabilități mi le asum eu. Îmi place să aplic creativitatea mea la maxim în organizarea activităților, cu scopul de a oferi tinerilor un spațiu cât mai confortabil și o comunicare cât mai eficientă și interesantă. Prefer activitățile pentru acel schimb de cunoștințe care are loc între tineri, pentru experiența pe care o oferim noi în cadrul unor concursuri in grup."
- Pentru câteva secunde imaginează-ţi: dacă nu ai fi aflat că e posibil să organizezi diferite evenimente școlare, mese rotunde etc . Cu ce s-ar fi ocupat Arina acum în timpul liber?
-"Arina posibil că s-ar fi ocupat cu interesele personale și anume cu muzica, îmi place să cânt și cred că aș dezvolta acest talent în așa caz... aș pleca la o școală de muzica ca exemplu."

-  Ai o echipă care te ajută la planificarea, organizarea acestor activități? Dacă da, ce beneficii ti-a adus munca în echipă?
- "Am o echipă, membrii CE. Mereu organizăm totul împreună demonstrând că suntem o echipă unită și puternică. Munca în echipă m-a învățat multe și anume cum să repartizez sarcinile pentru fiecare și totodată am înțeles că lucrând în grup rezultatul este mai calitativ..."
- Povestește despre o activitate realizată recent.
+ "Recent am organizat concursul ,,Alo, căutăm talente!’’. Această activitate constă în aceea că copii, care au careva talente și au curajul de a-l reprezenta în public, au fost provocați să se implice. Astfel școala a descoperi ce talente interesante posedă elevii de aici."


- Ce calităţi sunt necesare pentru a putea organiza astfel de activități?
- "În primul rând pentru a putea organiza o activitate interesantă trebuie să fii o persoană responsabilă și creativă. Pe lângă aceasta trebuie sî fii un om cu o bună gândire pentru a ști cum să repartizezi sarcinile în grup și la general cum să coordonezi cu diferite situații neașteptate apărute."
- Arina, în final, învaţă-ne ceva ce posibil că nu ştim.
- "Dacă vrei să fii un bun organizator în primul rând trebuie să fii o persoană de încredere pentru cei din jur. O persoană pe care toți o să o respecte și de părerea căreia vor ține cont cel mai mult, completând-o."




Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Virgula nu e necesară după "un bun organizator" . Desparte subiectul de predicat ceea ce este o greșeală de punctuație. Aveți grijă la punctuație:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu