Excursie la „Alba”!

 Excursie la „Alba”!

    Știați că Soroca este cel mai mare producător de cașcaval din R. Moldova?! Iar începând cu 2004, în Fabrica de brânzeturi din Soroca s-au investit mai mult de 17 milioane de Euro pentru modernizare, astfel devenind una dintre cele mai performante din țară?
Dar ați văzut vreodată cum se pregătește cașcavalul, de la lapte până la ambalare? Da? ... Nu? Copilașii de la grădinița nr. 17, „Cheița de Aur”, însoțiți de educatoare și de directoare, au văzut vineri, 16 decembrie, toate procesele de producere a cașcavalului, ghidați de domnul Andrei Iovu, șef-responsabil de calitate.
    Acum la fabrică sunt angajate peste 200 de persoane. Vara, capacitățile de producere sunt mai mari deoarece și laptele e mai mult, adus de la văcuțe din diferite raioane ale Republicii Moldova în 25 de camioane de colectare a laptelui! În medie, produse lactate proaspete se fac 80 tone/zi . Cașcaval tare - 7 tone/zi.
    Excursia a fost organizată de Serviciul de Asistență psiho-pedagogică a Direcției Învățământ Soroca, reprezentat de doamna Veronica Mandric.
    La final, fiecare copilaș a primit în dar, din partea fabricii, câte un cadou delicios. 
    Cu siguranță, copiii nu vor uita niciodată această excursie în lumea magică a laptelui și vor consuma cu mai multă poftă produsele lactate de calitate care au atâtea beneficii! 
Fotoreportaj : Cercul de Jurnalism „SorocaYoungReporters” al Centrului de Creație pentru Copii și Adolescenți „SPERANȚA”.
(Vă rugăm, dacă preluați informația/fotografiile, să indicați sursa 🙂 Mulțumim!) 








Comentarii