Dorință și Pasiune pentru Dans

   

Reporteră: Ionela ȘINDILĂ, Cercul de Jurnalism al CCCA „Speranța”
 La Soroca a fost sărbătorită Ziua Internațională a Dansului, unde talentații dansatori ne-au făcut, nouă, spectatorilor, ziua mai frumoasă și mai distractivă. Pe scena Palatului de Cultură din municipiu au perindat ansambluri care au prezentat publicului o gamă variată de stiluri, de la popular la modern, aerobic, provocând o mulțime de energie și emoții pozitive. 
    
Centrul de Creație al Copiilor și Adolescenților „Speranța” a fost reprezentat destoinic de către ansamblul de dansuri ,,Pasiune” - coregraf  Liubovi Rusnac și Ansamblul de dansuri ,,Dorinţa” - coregraf  Angela Andriuţă.
    Copiii s-au simțit minunat, fiind aplaudați și admirați de spectatori.

     „Conform informației oficiale a Secției Cultură și Turism a Consiliului Raional Soroca, la eveniment au participat colectivele de dans din municipiul Soroca și satele Cosăuți, Volovița și Racovăț. În cadrul spectacolului au participat 12 colective artistice, printre care Ansamblul de dansuri populare  ,,Nistrenii” coregraf  Nadejda Gorpin; Ansamblul de dansuri populare ,,Vatra” din s. Racovăţ,  coregraf Mihai Chiriliuc; Ansamblul de dansuri ,,Soroceanca” de la Colegiul de Arte N. Botgros” din Soroca, coregraf Maia Şevciuc; Clubul de dansuri sportive ,,Prestige” coregrafi Oxana Vrancean şi Mihai Ţapu; Clubul de dansuri  moderne  ,,Elegance” coregraf  Lucia Zabrian; Ansamblul de dansuri populare ,,Dumbrăviţa” s. Voloviţa, coregraf  Victor Todiraş; Ansamblul de dansuri ,,Lăstăraşii” de la Liceul teoretic ,,Constantin Stere” mun. Soroca, coregraf  Lucia Zabrian; Ansamblul de dansuri de la Şcoala de muzică ,,Ion Madonici” din s. Cosăuţi coregraf Natalia Costin etc.
     Oaspeți ai evenimentului a fost  Ansamblul de dansuri ,,Favorit” din orașul Făleşti,  coregrafi  Lilia şi Sergiu Burduja și Ansamblul de dansuri ,,Spicuşor” de la Şcoala de Arte s. Pelinia r-nul Drochia, coregraf Alexandra Burlacu. 
    La sfârșitul activității colectivele au primit diplome și simbolul dansului din partea Secției Cultură și Turism a Consiliului raional Soroca pentru promovarea și valorificarea dansului.”
    Sărbătoarea dansului, marcată la 29 aprilie, a fost instituită ca să încurajeze participarea și educația în dans prin evenimente și festivaluri organizate în toată lumea.





Comentarii